Конференція «Зустріч поколінь» до 25-річного ювілею Міжнародної організації «Товариство німців України - «Відергебурт»та діяльності німецького руху в Україні

Розгорнути рубрикатор
Конференція «Зустріч поколінь» до 25-річного ювілею Міжнародної організації «Товариство німців України - «Відергебурт»та діяльності німецького руху в Україні

Всеукраїнська конференція «Зустріч поколінь» урочисто відбулася в Києві з 29 по 30 листопада і зібрала учасників з усієї України та гостей з партнерських організацій Німеччини.

Міжнародна громадська організація «Товариство німців - «Відергебурт» була заснована в 1989 році в досить складний перехідний період - початок перебудови та становлення нової незалежної держави - України. Конференція «Зустріч поколінь» об'єднала сеньйорів, що пройшли всі етапи становлення організації, і молодих активістів, які формують майбутні напрямки розвитку.

Пан Хартмут Кошик - Уповноважений Федерального уряду Німеччини у справах переселенців і національних меншин, депутат Бундестагу, передав своє вітальне слово до ювілею організації керівнику «Товариства німців -«Відергебурт» - Володимиру Пиньковському.

На конференції були представлені доповіді учасників, підсумки діяльності товариства, були обговорені проблемні питання і як підсумок - складена і прийнята резолюція.

Виступили з доповідями про історію та перспективи німецького громадського руху в Україні: Володимир Піньковський (Житомир), Ігор Винниченко (Київ), Ельвіра Плеська (Одеса), Ірина Петренко (Полтава), Анатолій Цертій (Харків), Олексій Келер (Одеса), Олексій Штейнле (Запоріжжя) та ін.

Важливою лінією прийнятій резолюції стала ідея створення та підтримки функціонування Німецького інституту в Україні, який займатиметься дослідженням проблем історії та сучасності німців в Україні, українсько-німецьких відносин, а також популяризації серед широкого кола напрацьованого досвіду.

За відгуками учасників, конференція пройшла на високому рівні, представлені матеріали викликали великий інтерес у присутніх і зафіксовані в резолюції підсумки показали плідність спільної роботи членів організації з усієї України.

19 грудня 2014
×