Вечір етнічних німців України успішно відбувся

Розгорнути рубрикатор

17 лютого 2016 року в Посольстві України в Берліні відбувся Вечір етнічних німців України. Цей захід відкрив привітальним словом Надзвичайний і Повноважний Посол України у ФРН, д-р Андрій Мельник, а також Уповноважений Федерального уряду Німеччини з питань переселенців і національних меншин Хартмут Кошик і заступник Міністра культури з питань європейської інтеграції, голова Міжурядової українсько-німецької комісії зі співробітництва у справах осіб німецького походження, які проживають в Україні, Андрій Вітренко.

У рамках вечора відбулося відкриття виставки картин «Кірхи України» українського художника німецького походження Гаррі Руффа. Після відкриття виставки була презентація документального фільму Ельвіри Плесської про німців Одеси «Ми не чужі» (YouTube: https://goo.gl/pJW2Tf).

Гаррі Руфф, художник: «Хоча я народився у німецькій родині, і незважаючи на те, що мені у цьому році виповняється 85, ніколи до цього я не був у Німеччині. Я мріяв про те, що колись я поїду до Німеччини. І сьогодні я радий представити мою серію картин «Кірхи України» у Посольстві України в Берліні. Я бачу, що прийшло дуже багато людей, і що так багато людей цікавляться моїми картинами. Сьогодні я абсолютно щасливий.»

Ангеліна Шардт, член Президіуму РНУ: «Вперше за багато років ми знову відкриваємо нову виставку картин у Німеччині. Для нас дуже важливо, що люди тут, у Берліні, виявляють таку велику зацікавленість у діяльность німецької меньшини в Україні. Ми маємо ще більш ніж 200 картин художників німецького походження, серед них — роботи про волинських німців та менонітів Запорізької області. Ми сподіваємося, що такі культурні заходи будуть сприяти розвитку партнерства між Німеччиною та Україною.»

Ельвіра Плесська, авторка фільму: «Я дуже рада, що можу сьогодні представити свій фільм «Ми не чужі» тут, у Посольстві України в Берліні. Я бачу, що глядачі сприйняли цей фільм з великим захопленням.»

Володимир Лейсле, голова РНУ: «Це перша за 20 років виставка німців України у Німеччині. Сьогодні був повний зал друзів та партнерів німців України, а це — гарантія подальшого розвитку німецько-українського співробітництва. Зараз ми хочемо сконцентрувати нашу увагу на посиленні наших локальних організацій та на партнерстві між містами-побратимами.»

         

        

Інші фотографії доступні за посиланням.

18 лютого 2016
Автор: Бюро СНУ
×