Огляд вересневих молодіжних проектів в Одесі

Розгорнути рубрикатор

Два всеукраїнських молодіжних проекту «Молодіжний фестиваль німецької народної музики та пісень» і пізнавальний історичний «Квест по німецькій Одесі» пройшли в Одесі з 27 по 28 вересня.

Обидва проекти є переможцями конкурсу грантів БФ «Товариство Розвитку» і відбулися за фінансової підтримки БФ «Товариство Розвитку».

Молодіжний фестиваль німецької народної музики та пісень пройшов 27 вересня в самому центрі Одеси. Головною метою фестивалю була підтримка молодих колектив і виконавців з числа етнічних німців України. Спільні виступи творчих колективів різних міст України дали поштовх молодим талантам для створення нових музичних робіт, а також стали мотивацією для подальшого вивчення німецької мови.

Виступ музикального гурту "Sonnensturm"  на молодіжному
фестивалі німецької народної музики та пісень

«Квесті за німецькою Одесі» відбувся 28 вересня. Метою проекту було знайомство в ігровій формі німецької молоді з різних міст України з багатою історичною спадщиною німців Одеси. Маршрут квесту був розроблений за мотивами книги Е.Г.Плесской-Зебольд «Прогулянки по« німецької »Одесі», яка оповідає про величезний внесок німців у розвиток культурної, архітектурної та економічного життя міста. Організатори включили в маршрут квесту найцікавіші пам'ятки історії німців Одеси. У висновку квесту учасники змогли особисто познайомитися з автором книги Ельвірою Германівною Плесской-Зеболдь.

Участники квесту по німецькій Одесі на фінешному пункті

Ключова тема проектів - «Без минулого немає майбутнього». Цим організатори хотіли підкреслити важливість власної історії.

Обидва проекти закріпили культурні зв'язки між німецькими культурними центрами в Україні і створили приємну, дружню атмосферу для спілкування і подальшого діяльності на користь етнічних німців України.

12 листопада 2014
×