Мовний проект у Франкфурті

Розгорнути рубрикатор

З 7 по 14 лютого в Гете-Інституті у Франкфурті успішно пройшов мовний проект для молоді, яка належить до німецької етнічної меншини. Протягом тижня група молодих людей покращувала свої знання німецької мови, знайомилася з німецькою культурою, відвідувала різноманітні визначні місця Німеччини та заводила нові знайомства.

Спочатку учасникам проекту коротко розповіли про історію, культуру та економіку Франкфурту. Потім молодь ознайомилася з містом, та його визначними пам’ятками. Надзвичайно захоплюючим було практичне заняття, присвячене відносинам між Німеччиною, Україною та Росією, де хлопці та дівчата змогли обговорити спільні та відмінні риси цих народів та висловити власні думки щодо цього питання.

   

Юним представникам німецької меншини особливо запам’ятався музей Explora, де найбільше вони були вражені тривимірними картинами, оптичними ілюзіями та експериментами в галузі фізики. Окрім цього, молодь мала змогу відвідати справжній німецький театр, і більше того, навіть виступити на сцені.

В рамках цього проекту була організована екскурсія до Вісбадену та Майнцу. В столиці землі Гессен – Вісбадені учасники побували в православній церкві, яка залишила по собі лише найкращі враження. Наступним туристичним пунктом були термальні джерела Вісбадена, адже це місто вважається одним з найвідоміших курортів Європи. До того ж, гості мали змогу насолодитися розкішною архітектурою столиці, прогулюючись містом. Ще одна зупинка в цій екскурсії була в одному з найстаріших музеїв друкарства – музеї Йоганна Гутенберга в Майнці. Тут молодь змогла побачити друкарські машинки з різних історичних епох, а також першодруковане видання Біблії Гутенберга.

Всі учасники були в захваті від такої поїздки та проекту в цілому.

Проведення подібних культурно-мовних проектів очікується в травні та липні цього року. Інформацію про наступні проекти можна знайти на Порталі німців України та на сторінці ЦНК «Відерштраль».

24 лютого 2016
Автор: Бюро СНУ
×