Зустріч з Заступником Міністра культури України

Розгорнути рубрикатор

20.02.2015р. відбулася зустріч представників Ради німців України з Заступником Міністра культури України паном А.М. Вітренком.

Під час зустрічі пан Вітренко ознайомився з діяльністю Ради німців України. Також були внесені пропозиції щодо співпраці РНУ з Міністерством культури України у 2015 році. Наприклад, було запропоновано Міністерству взяти під патронат заходи з нагоди святкування 100 років від дня народження відомого піаніста німецького походження Святослава Ріхтера, які готує Рада.

Було озвучено прогрес у розробці та підготовці експозиції «Садиба німецьких колоністів» Півдня України XVIII-XIX століть у Національному музеї народної архітектури та побуту України. Крім того, РНУ повідомила про плани проведення в Німеччині виставки робіт українських художників німецького походження.

Особливо важливим є рішення про відновлення роботи Німецько-української міжурядової комісії у справах німецької меншини в Україні. Члени Ради привели свої доводи і аргументи, чому так важливо, щоб після 14 років бездіяльності комісія запрацювала знову.

Заступник Міністра культури, пан Вітренко пообіцяв передати результати зустрічі Міністру культури України.

24 лютого 2015
Автор: Бюро СНУ
×