Кількість заяв та прийняття пізніх переселенців залишається підвищеною

Розгорнути рубрикатор

14 вересня 2013 набув сили десятий закон зі змінами до Федерального закону про вигнанців. Він значно полегшив возз’єднання до тих пір розділених родин пізніх переселенців та розширив можливість підтвердження мовних знань для етнічних німців. Завдяки цьому значно збільшився приплив пізніх переселенців та членів їхніх родин: якщо у 2013 році переїхало всього 2 427 осіб, то у минулому році - 5 649 пізніх переселенців та членів їхніх родин. Приплив пізніх переселенців і членів їхніх родин залишається на такому ж рівні і в першому кварталі 2015: цього року до березня включно вже прийнято 1 042 людини.

Те ж саме можна сказати і про кількість заяв, що надійшли в Федеральне адміністративне відомство: якщо в 2013 році було отримано 10 963 заяви, то в 2014 році - вже 30 009. З січня по березень 2015 було подано 6 930 заяв.

Уповноважений Федерального уряду з питань переселенців і національних меншин, Хартмут Кошик, наполегливо вітає таку тенденцію розвитку: «Пізні переселенці, які переїхали до Німеччини в останні десятиліття, колосально збагатили нашу країну. Ми ясно підтвердили в нашій коаліційній угоді подальший прийом пізніх переселенців, а також постійну солідарність з цими представниками німецької національності, які особливо постраждали від наслідків Другої світової війни. Переселення до Німеччини для багатьох сімей пізніх переселенців в останнє десятиліття означало розставання зі своїми рідними, що залишилися на батьківщині і які з різних причин не могли або не хотіли виїжджати разом. Із внесенням змін до Федерального закону про вигнаних за допомогою Десятого Закону, який набув чинності у вересні 2013 року, ми хотіли насамперед полегшити возз'єднання цих сімей. Зростання кількості заяв на дозвіл на постійне проживання, а також зростання кількості прийнятих переселенців свідчить про те, що ми стали на правильний шлях.»

13 квітня 2015
Автор: Бюро СНУ
Джерело: www.koschyk.de
×