Відкрита лекція доктора Альфреда Айсфельда

Розгорнути рубрикатор

У 2016 році був підготовлений унікальний науковий проєкт, який презентує широкому загалу історію німців України. Це – мобільна виставка «Німці в Україні: історія і культура», яка систематизує історичну інформацію про німців України.

Впорядковані за темами, ці дані представлені на стендах німецькою та українською мовами й проілюстровані картами, документами та фотографіями. Історія і культура німців в Україні представлена на 24 стендах, починаючи від Х століття і закінчуючи 1939-м роком.

Автор концепції й текстів – доктор Альфред Айсфельд, німецький історик. Доктор Альфред Айсфельд є експертом з історії та культури німців у Російській імперії, Радянському Союзі та країнах СНД, а також автором численних наукових праць.

«За ініціативи Ради німців України в контексті українсько-німецьких відносин, які тривають більш ніж 1000 років, була зроблена спроба представити історію і культуру німців України у вигляді мобільної виставки. Таким чином невеликі тексти та ілюстрації на громадських заходах, у школах і закладах культури зможуть будувати мости і нагадувати про цю частину історії і культури України та німецького населення, яка довгий час не була до кінця висвітлена.»

У 2018 році автори планують розробити другу розширену частину виставки, яка охопить період від 1939 року до сьогодення.

Відкрита лекція і презентація виставки за доктора Айсфельда відбудеться 25 листопада (субота) о 16.00 у Національному музеї літератури України (вул. Б. Хмельницького, 11).

Більше інформації про виставку: посилання

21 листопада 2017
Автор: Бюро СНУ
×