«Концепція мовлення національних меншин»: обговорення проекту

Розгорнути рубрикатор

13 лютого в Києві відбулося перше публічне обговорення проєкту «Концепція мовлення національних меншин». В обговоренні взяли участь понад сто працівників філій Національної суспільної телерадіокомпанії України та представників національних меншин. Основна мета обговорень – зібрати якнайбільше коментарів та вдосконалити проєкт концепції, яка визначає, як має вироблятися контент мовами різних націй.

Проєкт “Концепції мовлення нацменшин” передбачає трансляцію на Суспільному двох типів програм. Перший – це програми мовами нацменшин, завдання яких інтегрувати національні громади в загальноукраїнський інформаційний контекст, належним чином інформуючи їх про актуальні події в Україні та закордоном рідною мовою. Другий тип – це програми про національні меншини, які відкриватимуть мешканцям України все різноманіття етнічних груп, що проживають на теренах сучасної держави Україна.

Одна з пропозицій у концепції від керівництва НСТУ полягає в тому, що мова програм має бути зрозуміла й доступна всім верствам населення, тому пропонується титрування українською мовою контенту, що виробляється мовами національних спільнот.

Концепцію мовлення нацменшин планують впровадити протягом двох років, починаючи з січня – березня 2018 року до грудня 2019 року.

13 лютого 2018
Автор: Бюро СНУ
Джерело: www.suspilne.media
×