Робоча дискусія про форми захисту прав меншин в Україні

Розгорнути рубрикатор
Робоча дискусія про форми захисту прав меншин в Україні

"Цього тижня відбулася важлива робоча дискусія про форми захисту прав меншин в Україні, підготовка якої зайняла майже два місяці. Разом із головою профільного комітету Верховної Ради України паном Тарасом Тарасенком та головою Держслужби з етнополітики та свободи совісті пані Оленою Богдан, визнані експерти та практики з Європи обговорили законопроєкт "Про національні меншини України", що вже пройшов перше читання у Верховній Раді України.

У рамках зустрічі вдалося обговорити законопроєкт і створити робочу платформу для міжнародного експертного діалогу.

Дякую пану д-р проф. Петеру Гільпольду, професору міжнародного права, європейського права та порівняльного публічного права Інсбруцького університету, за його час, персональну участь та глибокий аналіз законопроєкту.

Від імені Ради німців України я висловлюю вдячність усім співробітникам Культурного фонду німецьких вигнанців та особисто пану Томасу Конхойзеру, а також пану Бернарду Гайді, спікеру AGDM і члену президії Федералістської спілки європейських національних меншин (FUEN), за організацію зустрічі на високому професійному рівні.

Окремо зазначу, що я відчуваю особливу гордість за політиків України, які, незважаючи на вимкнення світла й повітряну тривогу, знайшли можливість взяти участь у дискусії та дуже детально відповісти на всі запитання. Це важливий сигнал на міжнародному рівні, що навіть незважаючи на російську агресію і вкрай складні умови, тема підтримки національних меншин перебуває у центрі уваги.

Дуже радий, що Рада німців України змогла ініціювати та провести цю стратегічно важливу для майбутнього зустріч,"- Володимир Лейсле, голова Ради німців України.

12 грудня 2022
Автор: Büro des RDU
×