Олександр Шламп призначений Почесним консулом у Чернівцях

Розгорнути рубрикатор

4 липня 2017 року у Міністерстві закордонних справ України панові Олександру Шлампу було видано екзекватуру – дозвіл на здійснення консульської діяльності в його консульському окрузі, який охоплює територію Чернівецької, Івано-Франківської, Хмельницької, Тернопільської та Вінницької областей.

Олександр Шламп, член президії Ради німців України, стане четвертим Почесним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Ернст Райхель, передав панові Шлампу свідоцтво про його призначення. «Як голова Товариства австрійсько-німецької культури у Чернівцях, як керуючий справами колись німецького спільного підприємства, як член президії Ради німців України, а також, не в останню чергу, як уроджений чернівчанин пан Шламп знає, як мало хто, багатогранність і багатошаровість німецької та німецькомовної історії і сьогодення Чернівців. Все це свідчить про те, що він створений для того, аби ще більше зміцнювати тісні зв'язки між Німеччиною та Україною", заявив Посол Райхель.


(Фото: Deutsche Botschaft Kiew)

Свою думку про важливість таких призначень висловив голова Ради німців України, Володимир Лейсле: «6 років тому на зустрічі AGDM в м. Ейпен, Бельгія, ми говорили про те, що важливо, аби представники німецької меншини ставали Почесними консулами. Мова йде не тільки про розвиток співпраці між Німеччиною та країною проживання, а й про важливий сигнал німецькій меншині про її активність та визнання Німеччиною її потенціалу. Сьогодні Олександр Шламп Почесний консул. І це позитивний сигнал для німецької меншини не тільки в Україні, але й у всій Європі.» 

Рада німців України вітає пана Шлампа з його призначенням на посаду Почесного консула Федеративної Республіки Німеччина в Чернівцях!

 

5 липня 2017
Автор: Бюро СНУ
Джерело: www.kiew.diplo.de
×