Виїзні інтелектуальні ігри «Брейн Ринг»

Розгорнути рубрикатор

З жовтня 2016 року Всеукраїнське об’єднання «Німецька молодь в Україні» розпочало проведення серії виїзних інтелектуальних ігор «Брейн Ринг». Ігри пройшли вже у чотирьох містах України: Львові, Хмельницькому, Луцьку та Харкові.

        

Основною темою гри організатори обрали знайомство з Німеччиною та німецькою мовою, які висвітлюються у таких напрямках, як культура, спорт, традиції, географія, історія, мова та інші. Завдяки різним тематичним напрямкам учасники залишаються зацікавленими протягом усього змагання. Цікавим є те, що у кожному місті молодь проявила себе у різних сферах, тому такий формат залишається найбільш оптимальним та цікавим.

     

Після проведення першого брейнрингу у Львові концепція гри поступово вдосконалювалася. Наприклад, у Луцьку та Хмельницькому вже було запропоновано читати питання українською та німецькою мовами, щоб учасники чули німецьку мову, звикали до неї та мали бажання надалі вивчати рідну мову. Важливо відмітити, що питання та роз’яснення німецькою мовою зачитує носій мови, асистент від Гете Інституту. У Харкові, місті, де відбувалося останнє молодіжне змагання, формат гри ще покращився: після озвучування правильної відповіді слідувало пояснення до неї, таким чином учасники мали змогу краще зрозуміти суть питання.

     

До того ж, проведення інтелектуальної гри передбачає презентацію діяльності ВО НМУ, поширення інформації серед молоді на місцях про можливості участі у різноманітних проектах, семінарах та заходах.

7 лютого 2017
Автор: Бюро СНУ
×