Концерт-реквієм до 75-річчя депортації німців з України

Розгорнути рубрикатор

5 жовтня 2016 року в Національній філармонії України відбувся концерт-реквієм, присвячений 75-річчю депортації німців з України.

 

З вітальним словом виступило багато почесних гостей, зокрема Андрій Юраш, директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України; Крістіан Гаттендорф, керівник відділу культури, освіти та національних меншин Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні; Георгій Мозер, екс-голова Ради німців України; Володимир Лейсле, голова РНУ; Володимир Піньковський, голова МГО ТНУ «Відергебурт»; Андрій Фукс, член Президії РНУ, напрямок Реабілітація.

З вітальним словом Міністра культури України Євгена Нищука та вітальним словом Народного депутата України Ірини Фріз можна ознайомитися за посиланнями.

 

 

На концерті виступали лауреати міжнародних та всеукраїнських фестивалів – «Pracht-Ensemble», учасниками якого є Андрій Прахт, Олена Ріхтер та Наталя Скрябіна. Музиканти виконали твори всесвітньовідомих класиків, таких як Йоганн Себастьян Бах, Антоніо Вівальді, Георг Фрідріх Гендель та Карло Аррігоні. Для відвідуваців була відкрита виставка картин художників німецького походження, присвячена темі депортації. Окрім цього, до уваги гостей були запропоновані фільми «Ми не чужі», «Етнічні німці Харківщини» та «Батьківщина, що була» про етнічних німців України.

 

 

Проект відбувся з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини через Благодійний Фонд «Товариство Розвитку».

6 жовтня 2016
Автор: Бюро СНУ
×