Конференція «Німецька національна меншина в Україні: історичний аспект»

Розгорнути рубрикатор

Наприкінці листопада 2015 року планується проведення історичної конференції, присвяченої внеску німецьких переселенців-колоністів в економічний і культурний розвиток українських земель. Ми запрошуємо взяти участь усіх, хто займається історичними дослідженнями такого роду у своєму регіоні або місті. Доповіді та повідомлення планується опублікувати у спеціальному збірнику. Одним з основних завдань заходу стане обмін досвідом та підготовка матеріалів для створення путівників по німецьких містах і селищах України (на прикладі додатка http://dju.org.ua/news/onlajn-karta-nemeckix-adresov-kieva/), також буде проведено майстер-клас з алгоритму створення документальних фільмів про німецьку спадщину (на прикладі телефільмів: «Німецький Харків» і «Німецька Одеса»).

Місце проведення конференції - м. Одеса. Організатор проекту: Одеське обласне німецьке національно-культурне товариство «Відергебурт».

Просимо повідомити про свою участь, вказавши тему своєї доповіді або виступу до 1 вересня 2015 року за адресою: elvirasebold@ukr.net з копією на olga.hamburg@gfe-odessa.org та info@deutsche.in.ua.

Планується історико-культурна програма (відвідання музеїв, екскурсії в колишні німецькі колонії і по «німецькій» Одесі). Список учасників та точні дати будуть опубліковані після 20 вересня 2015 року.

Проект проводиться з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини через Благодійний Фонд «Товариство Розвитку».

13 липня 2015
Автор: Бюро СНУ
×