Документальна виставка в Херсоні

Розгорнути рубрикатор

24 березня 2016 року об 11.00 в державному архіві Херсонської області за адресою: м Херсон, вул. Ярослава Мудрого, 3 відбулося відкриття документальної виставки, присвяченої 90-річчю створення Високопільського національного німецького району на базі німецької колонії Кронау, яка заселялася німецькими колоністами з 1860 року. У відкритті даної виставки взяли участь члени Херсонського обласного відділення товариства німців України «Відергебурт». Дана подія впродовж тижня висвітлювалося в ЗМІ.

Виставка працювала до 01 квітня 2016 року. Жителі області мали можливість відвідати виставку та ознайомитись з архівними документами перших керівників району та особистими справами репресованих етнічних німців, познайомитися з унікальними реєстраційними книгами, картами, за якими багато хто може відновити генеалогічне дерево свого роду.

Сьогодні на території України живуть їхні нащадки, для яких важливо зберегти історію і культуру свого народу не тільки для себе, але і для країни. Державний архів Херсонської області поповнив свої фонди книгою Ельвіри Плесської «Німці Причорномор'я», яку в знак подяки подарувала Євгенія Арутюнян, голова Херсонського обласного відділення товариства німців України «Відергебурт».

Більше інформації за посиланням.

13 квітня 2016
Автор: Ирина Суровенная, Людмила Круковская
×