День пам'яті жертв депортації німців з України

Розгорнути рубрикатор
День пам'яті жертв депортації німців з України

27 серпня Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Віктор Єленський разом з прихожанами Німецької Євангелічно-Лютеранської церкви Святої Катерини м. Києва, представниками громадських об'єднань німецької меншини та послом ФРН в Україні Мартіном Єґерем взяв участь у вшануванні пам'яті тисяч німців, яких було депортовано до Сибіру, Казахстану та Середньої Азії у серпні 1941 року.

Під час щорічної церемонії вшанування пам'яті загиблих під час депортації, Віктор Єленський наголосив на особливому значенні цього року для українців і німців. "Наші сучасники попри непорівнянність двох епох, гостро відчули, що таке полишати свої домівки, прямувати у невідомість. Найстрашніше, що злочин, скоєний сталінським режимом у серпні 41-го року, сьогодні повністю виправдовується і вихваляється його, режиму, спадкоємцем.", – заявив Голова ДЕСС.

Від імені Ради німців України ми хочемо виразити щиру вдячність Голові ДЕСС та Послу ФРН за їх участь у цьому важливому заході, де була вшанована пам'ять всіх депортованих народів, включаючи німців.

 

28 серпня 2023
×