Роз’яснення від BVA  

Розгорнути рубрикатор

Федеральне адміністративне відомство розмістило на своєму інтернет-ресурсі пам’ятку із загальними питаннями німців України, яка повинна відповісти на деякі з ваших запитань. 

Завантажити

Про документи, які підтверджують німецьку національність (короткий огляд):

Як правило, довідки потрібні для того, щоб мати можливість підтвердити особу, походження та визнання. Особа підтверджується наявними документами, що посвідчують особу. Для підтвердження походження необхідні свідоцтва про народження всіх німецьких предків до покоління, датовані на початку загальних заходів вигнання в 1941 році, тобто віком від 16 років. У принципі, ми вимагаємо підтвердження громадянства заявника в їхніх колишніх радянських внутрішніх паспортах або інших документах, що посвідчують особу, або документах, якщо вони є, щоб обґрунтувати. Якщо підтвердження в даних документах не має, його також можна надати мовним сертифікатом B1 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. Крім того, існують мовні сертифікати А1 для подружжя та нащадків, а також довідки про несудимість для всіх осіб, які в’їжджають в країну.

У бланках заяв і пам’ятках Федерального адміністративного відомства також перераховані необхідні документи. Можливо, у зв’язку з важкими обставинами, буде важко негайно принести з собою всі ці документи, для того, щоб зараз проводити процедури. Якщо ви ще не подали документи до зазначеного відомства, вам безумовно допоможе, якщо ви заповните анкету та візьмете її з собою. За потреби ми ознайомимося з файлами родичів, які вже переїхали до Німеччини, щоб ознайомитися з документами, поданими на той час вашими предками. Крім того, коли чогось не вистачає, ми повинні спробувати знайти відповідні докази якимось іншим способом.

Про житло:

У зв’язку з пандемією коронавірусу до прикордонного транзитного табору у Фрідланді можуть бути допущені лише люди, які точно не мають коронавірусу. Тому ми розміщуємо осіб приблизно на 10 днів у готелі поряд. Оскільки зараз ми очікуємо в’їзду багатьох людей, нам дуже допоможе, якщо люди, які в’їжджають в країну, спочатку залишаться у родичів і проведуть там період ізоляції до процедури. Такі дії - це акт солідарності німців, який допомагає кожному.

Не пізніше 5 днів після в’їзду людям, які перебувають у родичів, необхідно зробити PCR-тест. Особи також повинні якомога швидше зв’язатися з Федеральним відомством після в’їзду в країну за адресою або номером телефону, вказаними в інформаційній пам’ятці, і, записавшись на прийом, з’явитися до GDL з негативним швидким тестом на коронавірус. Чим більше людей вибере цей шлях, тим легше нам буде розмістити всіх інших бажаючих у наших транзитних готелях.

Насамкінець, ми хотіли б ще раз зазначити, що люди, які не можуть вести хоча б просту розмову німецькою про повсякденні речі, не можуть бути прийняті як пізні переселенці. Особи, які, тим не менш, фігурують у справах отримання статусу біженців повинні отримати від нас остаточне повідомлення про відмову. Навіть у нинішній ситуації компроміси щодо цього правового регулювання неможливі.

 

25 лютого 2022
Джерело: Bundesverwaltungsamt
×