Запрошення на перегляд документального фільму «Найдовший день. Німці України під час війни»

Розгорнути рубрикатор
Запрошення на перегляд документального фільму «Найдовший день. Німці України під час війни»

Друзі, можливо цього року 24 лютого, у суботу, ви вирішите показати у себе в організаціях наш спільний фільм «Найдовший день. Німці України під час війни». Це могла б бути свого роду наша спільна мережева акція, наприклад, усі організації о 12:00 демонструють фільм одночасно в різних містах. Фільм про те, як наша спільнота українських німців консолідувала всі свої зусилля для порятунку України під час загарбницької війни з Росією та пліч-о-пліч з іншими національними громадами й корінними народами невтомно працює на благо України.

Нагадаємо, що прем'єра документального фільму відбулася у 2023 році на всіх каналах Суспільного Мовлення, а зараз на нашому YouTube каналі він є у двох варіантах - з українськими та німецькими субтитрами:

«Цей фільм — спогад про той день, коли наше життя змінилося. Він відкриває внутрішню силу та незламний дух нашої спільноти у боротьбі за незалежність України та розкриває тему солідарності у найважчий час. Він не лише розповідає історії про 24 лютого 2022 року, а й показує героїв, які своїми діями змогли змінити хід подій. Це надзвичайно важливий фільм, що дарує нам натхнення та нагадує, що разом ми можемо пройти через будь-які випробування», — зазначив Володимир Лейсле, голова Ради німців України.

Додаткова інформація для презентації:

Фільм демонструвався на центральних та місцевих телеканалах України, а також на супутниковому каналі «UA:TV», що дозволило охопити 1,6 мільйона глядачів.

Фільм також взяв участь у програмі кінофестивалю Seeing Ukraine, який проходив у культурній столиці Європи 2023 року Тімішоарі 05.06.2023.

Офіційна презентація фільму в Німеччині відбулася в Байройті в рамках заходу «Tage der Verbundenheit». На презентації були присутні представники політики та національних меншин з Європи, Азії та Америки, в тому числі Наталі Павлік, член німецького парламенту та Уповноважена Федерального Уряду у справах переселенців та національних меншин. Захід був організований Фондом підтримки етнічних німців за кордоном.

Фільм «Найдовший день. Німці України під час війни» створено з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Німеччини.

Ми будемо вам дуже вдячні за презентацію фільму у ваших організаціях та розповсюдження інформації у ваших соціальних мережах про фільм і вагомий внесок німецької меншини в Україні.

Фільм не має будь-яких правових обмежень і може вільно демонструватися на будь-яких майданчиках. Ви можете надсилати посилання на нього і вашим партнерам у німецькомовних країнах.

 

23 лютого 2024
Автор: Büro des RDU
×