Уповноважена федерального уряду зустрілась з головою Ради німців України

Розгорнути рубрикатор
Уповноважена федерального уряду зустрілась з головою Ради німців України

(Робочий переклад)

Уповноважена федерального уряду у справах національних меншин Наталі Павлік зустрілась сьогодні, у вівторок, 17 травня 2022, з головою Ради німців України (РНУ) Володимиром Лейсле в Федеральному міністерстві внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Німеччини. Метою зустрічі був обмін думками щодо поточного стану німецької меншини в Україні у зв'язку з війною, а також перша особиста зустріч між Павлік та Лейсле.

Близько 30 000 осіб в Україні належать до німецької меншини. Їхнє представництво організоване Радою німців України. Федеральне міністерство внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Німеччини постійно підтримує її фінансовими коштами. Основні напрямки підтримки включають етнокультурну роботу, молодіжну та мовну роботу, а також підтримку самоорганізації.

З самого початку війни Рада німців в Україні створила кризову групу, що об'єднує найважливіших учасників та забезпечує швидку координацію. Федеральне міністерство внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Німеччини надає підтримку представникам німецької меншини, особливо в Донецькій та Луганській областях, продуктовими наборами, медичною допомогою та мовними онлайн-курсами.

«Німецька меншина в Україні, особливо на півдні та сході країни, сильно постраждала від російської агресивної війни. Мене дуже турбує їхня доля. Опис пана Лейсле ситуації на місцях розбиває мені серце. Водночас мене неймовірно вражає робота пана Лейсле та його колег у Раді німців України. Вони працюють самовіддано і невпинно, щоб підтримати членів німецької меншини. За що йому моя глибока повага і вдячність. Тісний обмін із Радою німців в Україні важливий для мене, щоб надавати підтримку там, де потрібна допомога. Федеральний уряд твердо стоїть на боці України і, звісно, ​​німецької меншини на місцях. Ми не залишимо їх самих. Я хотіла б подякувати пану Лейсле за те, що він знайшов час, щоб зустрітися зі мною в цій гострій військовій ситуації та обговорити можливі варіанти подальшої підтримки з боку федерального уряду», - наголошує Павлік.

18 травня 2022
×