Літній дитячий табір «Kindersprachakademie» 2018

Розгорнути рубрикатор

21 червня відбулося урочисте відкриття літнього табору «Kindersprachakademie». Особливістю цього мовного табору є те, що діти приділяють велику увагу німецькій мові, а також вивчають такі науки як хімія, фізика, історія, а також суспільні науки німецькою мовою.

У літньому таборі беруть участь 78 дітей. 57 з них походять із сімей етнічних німців та підтримані Благодійним Фондом «Товариство розвитку». За дітьми доглядають 8 вчителів німецької мови, які увесь час проводять з ними цікаві заняття.

   

Програма табору дуже різноманітна і цікава:

  • щоденні заняття німецькою мовою з активним включенням у роботу мовного асистента – носія німецької мови;
  • етнокультурна програма: майстер-класи, проектна робота в різних тематичних сферах, питання соціальної та культурної ідентичності;
  • робота в студіях, мовних клубах;
  • заняття спортом, спортивні конкурси та змагання;
  • оздоровчі процедури, плавання в басейні та озері.
  • вечірні етнокультурні заходи.

   

Катерина Кохан та Надія Деменська, викладачі: „У цьому році проходить класний літній табір під назвою «Kindersprachakademie». Ми маємо так багато нових завдань і цілей, яких, ми сподіваємся, можемо успішно досягти. У цьому році приїхало багато дітей, які добре вивчають німецькі слова в школі, але, на жаль, бояться вільно розмовляти. Тому ми допомагаємо цим дітям говорити спонтанно і подолати мовний бар'єр. Наші мовні асистенти проводять різні клуби, наприклад країнознавчий та театральний. Це допомагає дітям відкритися, а також краще розмовляти німецькою мовою. Інші вчителі також проводять такі клуби, наприклад розмовна німецька, відеоклуб, природничі науки німецькою мовою. Це дуже цікаво, і діти будуть отримувати задоволення від відвідування цих клубів“.

Сара Маттіца, мовний асистент Goethe-Institut: „Разом із моїм колегою Кевіном Вальтером ми підтримуємо вчителів мови у їхній роботі на уроці та допомагаємо дітям подолати мовний бар'єр для того, щоб вони не боялись говорити. І, звичайно ж, діти повинні з великою радістю вивчати німецьку мову в таборі, а також насолоджуватись канікулами“.

Літній табір «Kindersprachakademie» триватиме до 1 липня.

Проект проводиться з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ, будівництва і комплексного територіального розвитку Німеччини через Благодійний Фонд «Товариство Розвитку».

29 червня 2018
Автор: Бюро СНУ
×