Восьме засідання Міжурядової німецько-української комісії

Розгорнути рубрикатор

Восьме засідання Міжурядової німецько-української комісії із співробітництва у справах осіб німецького походження, які проживають в Україні, відбулося 6 червня 2017 року у Берліні. Німецьку делегацію очолював Уповноважений Федерального уряду з питань переселенців і національних меншин, депутат Бундестагу, Хартмут Кошик. Українську делегацію очолила Перший заступник Міністра культури України, Світлана Фоменко. В засіданні також взяли участь представники німецьких та українських міністерств.

Комісія розглянула роботу, здійснену за період після її останнього засідання 12 липня 2016 року, та позитивно оцінила результати проектів, реалізованих обома сторонами.

Світлана Фоменко відзначила важливість того, що засідання Комісії набувають регулярного характеру після тривалої багаторічної перерви. Окрім цього, пані Фоменко наголосила, що одними з пріоритетних напрямків внутрішньої політики України є забезпечення прав і свобод національних меншин, у тому числі і німецької, а також створення рівних можливостей для їх активної участі в процесах державотворення.

Комісія взяла до уваги також звіти голів організації «Рада німців України» (пан Лейсле) та молодіжної організації «Німецька молодь в Україні» (пані Ліберт) про результати їхньої роботи у рамках програм української та німецької сторін з підтримки етнічних німців в Україні у 2016 році та їхні проекти на 2017 рік.

З тезами доповіді голови РНУ, Володимира Лейсле, Ви можете ознайомитися українською та німецькою мовами.
З тезами доповіді голови ВО НМУ, Діани Ліберт, Ви можете ознайомитися українською та німецькою мовами.

  

За пропозицією української сторони, наступне засідання Комісії відбудеться у 2018 році в Україні.

Результати засідання Міжурядової німецько-української комісії 2017 представлені в комюніке. Ви можете ознайомитися з комюніке українською та німецькою мовами.

8 червня 2017
Автор: Бюро СНУ
×