10-е засідання Міжурядової українсько-німецької комісії відбулося у Берліні

Розгорнути рубрикатор

Десяте засідання Міжурядової українсько-німецької комісії із співробітництва у справах осіб німецького походження, які проживають в Україні, відбулося 20-21 червня 2019 року у Берліні.

Німецьку делегацію очолив Уповноважений Федерального уряду з питань переселенців і національних меншин, проф. д-р Бернд-Бернгард Фабріціус. Українську делегацію очолила перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко.

У засіданні також взяли участь представники українських та німецьких міністерств і Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина. Німецьку меншину України на засіданні представили Володимир Лейсле, голова Ради німців України, та Діана Ліберт, голова Всеукраїнського Об’єднання «Німецька молодь в Україні».

Під час засідання Комісії сторони констатували, що двостороннє співробітництво в культурно-гуманітарній сфері має стійку динаміку розвитку та є надзвичайно важливим елементом зміцнення дружніх відносин між країнами. Завдяки саме такому високому рівню співпраці і підтримки обох країн громадські організації німців в Україні протягом минулого року змогли реалізувати близько 400 проектів.

  

Зі звітом про результати діяльносі РНУ 2018/2019 Ви можете ознайомитися українською та німецькою мовами.

З тезами доповіді голови ВО НМУ, Діани Ліберт, Ви можете ознайомитися українською та німецькою мовами.

Результати засідання Міжурядової німецько-української комісії 2018 представлені в комюніке.

Ви можете ознайомитися з комюніке українською та німецькою мовами.

З боку представників німецької меншини України прозвучало багато пропозицій до подальшої роботи. Важливим рішенням стало розширення складу учасників з боку німецької меншини на наступному засіданні – це підтримали обидві сторони.

 

Міністерство культури України про Міжурядову комісію: посилання

Сайт Уповноваженого Федерального уряду з питань переселенців і національних меншин: посилання

25 червня 2019
Автор: Бюро СНУ
×