Співробітники бюро-BIZ відвідали з робочим візитом Лейпциг, Берлін та Відень

Розгорнути рубрикатор

У період з 21 по 24 листопада співробітники бюро-BIZ: керівник BIZ в Україні та ЦНК «Widerstrahl» в Києві Коваленко-Шнайдер Людмила та експерт BIZ з мовної роботи, голова екзаменаційного центру «ÖSD- Кiew» Микола Карпік відвідали з робочим візитом Лейпциг, Берлін та Відень, де відбувся ряд цікавих зустрічей.

21.11.2016 відбулася зустріч в мерії міста Лейпциг з референтом відділу міжнародних відносин Катею Ролофф. Під час зустрічі були обговорені проекти в галузі освіти і культури, в яких могли б взяти участь представники етнічних німців міста Києва та України. Оскільки міста Київ і Лейпциг є містами-партнерами. Було обговорено проект відкриття у 2017 році «Лейпцизького Дому» на базі ЦНК «Widerstrahl». Новий культурно-освітній інститут має на меті розвиток партнерських відносин між Україною та Німеччиною в області освітніх і культурних проектів, поглиблення міжкультурного діалогу. Одним із глобальних проектів повинна стати педагогічна конференція партнерських шкіл Німеччини та України, в якому ЦЗ в регіонах повинні стати сполучною ланкою - посередником в організації цього проекту. Були обговорені також організаційні питання з головою товариства „Ukraine-Kontakt e.V.“ пані Ренатою Фогт, яка має великий досвід з організації та проведення спільних українсько-німецьких проектів. У 2017 році буде відзначатися 25-річний ювілей оновлених партнерських відносин між Києвом та Лейпцигом. В рамках цього ювілею буде урочисто відкрито «Лейпцизький Дім».

  

22.11.16 відбулася зустріч з депутатом Бундестагу від землі Саксонія пані Даніелою Кольбе. На зустрічі були присутні також студенти КНУ ім. Т.Г. Шевченко. Пані Кольбе висловила зацікавленість і запевнила в підтримці проектів між Україною та Німеччиною, а також підтримала ідею відкриття «Лейпцизького Дому» в Києві.

23.11.16 відбулася зустріч з керівником Центрального офісу ÖSD пані Кароліною Янічек. Під час зустрічі було досягнуто домовленостей про проведення у 2017 році конференції ÖSD та олімпіади з німецької мови для студентів і старшокласників, в тому числі для етнічних німців. Переможці отримають крім призів, гранти на здачу іспитів.

6 грудня 2016
Автор: Бюро СНУ
Джерело: BIZ-Ukraine
×