Медіа-воркшоп «Історія волинських німців»

Розгорнути рубрикатор

З 27 жовтня по 2 листопада у Житомирі пройшов медіа-воркшоп «Історія волинських німців». У проекті взяли участь 20 молодих людей з Німеччини та України, які зацікавлені у історії волинських німців та стосунках Німеччини та України.

Ідея проекту народилася, коли Катаріна Мартін-Віролайнен та Ірина Петер, ініціаторки проекту, відвідали Волинь у вересні 2018 року. Обидві жінки є німкенями, їхні предки жили на Волині. Катаріна Мартін-Віролайнен та Ірина Петер працюють у сферах культури та журналістики.

Під час воркшопу учасники мали можливість опрацювати різні формати у трьох невеликих групах під професійним керівництвом досвідчених журналістів та відеохудожників з Німеччини та України. Крім того, вони також навчалися один у одного на журналістському, культурному та міжособистісному рівнях.

У кожної групи був свій формат: журналістика, створення відео чи креативне письмо. Вони також відвідали колишні німецькі поселення навколо Житомира, провели бесіди з очевидцями та ознайомилися з архівом Житомира, в якому відображена частина німецької історії краю. Проекти, над якими учасники працювали під час воркшопу, були представлені 1 листопада 2019 року на публічному заході в Житомирі.

Воркшоп «Історія волинських німців» організований молодіжною організацією Landsmannschaft der Deutschen aus Russland e.V. спільно з Радою німців України. Товариство німців «Відергебург» є партнером та організатором проекту в Україні. Проект фінансується в рамках програми «Багатомовна пам'ять - спільна спадщина - європейське майбутнє: культура та історія німців та їх сусідів у Східній Європі» Німецьким культурним форумом Східної Європи та уповноваженим Федерального уряду з питань культури та засобів масової інформації.

6 листопада 2019
×