Щорічне засідання Робочої групи німецьких меншин (AGDM) у Берліні

Розгорнути рубрикатор

5-8 листопада 2018 року в Берліні відбулася 27-ма щорічна зустріч Робочої групи німецьких меншин в Європі (AGDM). В цілому у засіданні взяли участь 53 представники самоорганізації меншин і представники молодіжних організацій з 19 країн. Від німців України в заході прийняв участь Володимир Лейсле, голова Ради німців України.

Важливим пунктом порядку денного стала консультація з Уповноваженим Федерального уряду з питань переселенців і національних меншин, проф. д-р Берндом Фабріциусом. При цьому він особливо відзначив результати проекту «AGDM-Zukunftswerkstatt», який відбувся влітку 2018 року в Будапешті, згідно якому молодіжна та мовна робота є найважливішими завданнями найближчого майбутнього. Він запропонував учасникам більш активно впроваджувати інноваційні проекти з використанням сучасних технологій.

Що стосується молодіжної роботи, Фабріциус закликав самоорганізації проводити більше молодіжних проектів та якомога раніше інтегрувати молодь в роботу об'єднань на відповідальні посади.

В рамках засідання-AGDM відбулася зустріч з депутатами Бундестагу від ХДС/ХСС та з керівником групи при Уповноваженій Федерального уряду з питань культури та ЗМІ, Марією Берінг. Дуже продуктивно пройшла зустріч у Міністерстві закордонних справ з місцевим координатором з питань закордонної культурної політики, Хайдрун Темпель, в рамках якої обговорювались шляхи покращення співпраці з Goethe-Institut, ifa та ін..

Ще одним важливим пунктом щорічного засідання-AGDM була участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя існування посади Уповноваженого Федерального уряду з питань переселенців і національних меншин, 7 листопада 2018 року.

Більш детально читайте на сторінці Уповноваженого Федерального уряду з питань переселенців і національних меншин.

12 листопада 2018
Автор: Бюро СНУ
×