Мобільна виставка AGDM в Одесі

Розгорнути рубрикатор

Як живуть німецькі меншини у різних країнах Центральної та Східної Європи – про це одесити мали змогу дізнатися 1 серпня 2019 року на відкритті мобільної виставки «У двох світах: 25 німецьких історій. Німецькі меншини представляють себе». Одеса стала третім містом України, де відбувається показ виставки. Раніше її було експоновано в Києві та Чернівцях.

Всі фото: посилання

Виставка розроблена і реалізована Робочою групою німецьких меншин (AGDM). Вона представляє німецькі меншини з 25 країн, їх роль у будівництві „міжкультурних мостів“, а також розглядає історичні теми і особисті історії.

На відкриття виставки завітав Бернард Гайда, голова Робочої групи німецьких меншин і голова Союзу соціокультурних об’єднань німців у Польші:

«Найбільшою проблемою, яку мають усі німецькі національні меншини, все ще є нестача знань. Нас іноді неправильно оцінюють, або ми абсолютно невідомі, або нас ігнорують, або іноді наші права не визнаються та ігноруються. Часто це не тому, що хтось вороже налаштований проти німецьких національних меншин, а тому, що про це недостатньо відомо. І саме це ми хочемо виправити за допомогою нашої мобільної виставки.»

Виставка відкрита для відвідування до 25 серпня включно за адресою: вул. Ланжеронівська 24а.

5 серпня 2019
Автор: Бюро СНУ
×