Німецька делегація у Луцьку

Розгорнути рубрикатор

9 березня 2016 року до Луцьку з робочим візитом прибула німецька делегація.

Генріх Цертік, депутат німецького Бундестагу, Даніель Лісснер, заступник керівника відділу культури, освіти і національних меньшин Посольства Німеччини у Києві, та д-р Александр Волльмерт, референт робочої групи вигнанців, переселенців і німецької меньшини в Бундестазі,  відвідали Луцький національний технічний університет.

Вони прийняли участь у відкритті виставки акварелей Юрія Горбачова про волинських німців. Окрім цього, під час цього заходу д-р Михайло Костюк презентував книгу «Німці в історії Волині», яка була створена на основі матеріалів науково-практичної конференції, що відбулася у тому році.

 

 

В рамках цих заходів делегація мала можливість ознайомитися з історією університету, а також оцінити його технічні досягнення. Варто зазначити, що після цього візиту пан Цертік заявив про свій намір підтримати співпрацю між Луцькими університетами та університетами Ліппе, федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія. Пан Цертік також зробив доповідь про можливості партнерства між Луцьком та Ліппе і провів дискуссію зі студентами.

 

 

Наостанок делегація зустрілась з членами німецької громадської організації «Волинські німці» під керівництвом Ольги Тибор. Були розглянуті найважливіші питання стосовно самоорганізації, співробітництва з Ліппе, а також подальший розвиток німецького руху на Волині.

10 березня під час зустрічі з головою Луцька Миколою Романюком Генріх Цертік підкреслив, що товариству «Волинські німці» необхідне приміщення, аби його члени мали можливість проводити зібрання. Микола Романюк пообіцяв вивчити це питання та знайти позитивне рішення.

Всі заплановані заходи та зустрічі залишили по собі найкращі враження у німецьких гостей та зможуть дати поштовх для подальшої співпраці між Німеччиною та Україною.

Більше фотографій Ви знайдете за посиланням.

Більше інформації можна знайти на сайті Луцького НТУ та сайті новин "Слово Волині".

10 березня 2016
Автор: Бюро СНУ
×