Вечір історії німців України: презентація книг і акварелей

Розгорнути рубрикатор
Вечір історії німців України: презентація книг і акварелей

4 березня 2016 року о 18.00 в Центрі німецької культури «Widerstrahl» (вул. Володимирська 37, кв.14, м. Київ) відбудеться презентація книги «Справа «Національної спілки німців в Україні», 1935-1937 рр.: Документи і матеріали», презентація збірки матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Німці в історії Волині» та попередній показ частини акварелей Юрія Горбачова «Німці Волині».

Вихід у світ книги «Справа «Національної спілки німців в Україні», 1935-1937 рр.: Документи і матеріали» - важлива подія для німецької меншини України. До цього збірника включені документи та матеріали, що висвітлюють процес фабрикації Управлінням державної безпеки НКВС УРСР так званої «справи» «Національної спілки німців в Україні» 1935-1937 рр., що передує масовій «німецькій операції» НКВС УРСР 1937-1938 рр. в рамках Великого Терору. У збірнику вміщено 114 документів, які розкривають технологію фабрикації «справи НСНУ» на прикладі групових «справ» «керівного центру НСНУ» і його «одеської філії» - номенклатури німецьких національних районів УРСР, а також представлений процес реабілітації осіб, засуджених за цими «справами».

Крім того, в рамках вечора буде представлений збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Німці в історії Волині», що відбулася 1-2 жовтня 2015 року в місті Луцьку. До збірника включено доповіді учасників конференції, а також статті, надіслані на адресу її оргкомітету.

У програмі вечора відбудеться попередній показ частини акварелей «Німці Волині», написаних художником Юрієм Горбачовим до 75-річчя завершення німецької колонізації в Західній Волині.

Вхід вільний, однак, зважаючи на обмежену кількість місць, просимо Вас зареєструватися за E-Mail: widerstrahl@gmail.com, або за тел. +38 044 239 31 45

Захід проводиться з ініціативи Ради німців України, в рамках заходів пам'яті, приурочених до 75-річчя депортації німців з України, при фінансовій підтримці Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини через Благодійний Фонд «Товариство Розвитку».

1 березня 2016
Автор: Бюро СНУ
×