„Німці Причорномор'я і німці Закарпаття: різні регіони – одна культура“

Розгорнути рубрикатор
„Німці Причорномор'я і німці Закарпаття: різні регіони – одна культура“

Міжрегіональний етнокультурний проект „Німці Причорномор'я і німці Закарпаття: різні регіони – одна культура“, який переміг у Конкурсі грантів 2019р., буде проводитися за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ, будівництва та регіонального розвитку Німеччини. 

Організатори проекту:

Громадська організація „Одеське обласне німецьке національно-культурне товариство „Відергебурт“ м. Одесса спільно з громадською організацією „Чинадіївське товариство німців“, Чинадієво (Закарпатська область).
 
Дати та місце проведення проекту:

22 - 24.06.2019р. - смт. Чинадієво (Закарпаття)
28 - 30.06.2019р. - м. Одеса

Під час проекту учасники:

  • познайомляться з історією німців Причорномор'я та Закарпаття безпосередньо в місцях їх проживання;
  • зможуть самі проаналізувати спільність і відмінність менталітету німців різних епох і різних місць проживання;
  • обміняються інформацією про долю своїх родин в ракурсі історичних подій, що відбувалися і відбуваються в даний час;
  • збагатять свої знання про внесок в історію, політику, мистецтво, культуру і науку, в розвиток промисловості та сільського господарства, щоб передати їх представникам молодшого покоління, і таким чином
  • зберігати зв'язок всіх поколінь етнічних німців, які проживають в Україні.

Для досягнення поставлених в даному проекті цілей і завдань, учасниками проекту будуть представники активної німецької молоді обох організацій, які проявляють інтерес до німецької історії і культури, які відвідують історичні семінари та гуртки в своїх організаціях, беруть участь або ж самі проводять екскурсії по „німецьких“ місцях в своїх регіонах. Саме для молоді даний проект повинен стати хорошим стимулом до нових досліджень, а, можливо, і до написання нових статей і книг з історії німців України.

21 червня 2019
Автор: Бюро СНУ
×