Волонтерська експедиція німецькими місцями Київської та Чернігівської областей

Розгорнути рубрикатор

З 13 по 22 серпня успішно відбувся молодіжний проект "Волонтерська експедиція німецькими місцями Київської та Чернігівської областей", ініційований ЦНК "Widerstrahl". Проект пройшов в трьох містах України: Київ, Біла Церква та Чернігів. Учасниками проекту стали представники 6 німецьких громадських організацій RIZ Kiew та 2 представники від міжнародної організації "Alternativa-B". Головною темою даного проекту є збереження культурної спадщини, створеної етнічними німцями.

В Києві учасники проекту відвідали семінар щодо захисту пам'яток архітектури, прибрали приміщення церкви Св.Катерини та могили відомих німецьких особистостей і т.д.

  

Окрема подяка співробітникам Національної історичної бібліотеки України за надану можливість - ознайомитися з рідкісними примірниками старовинних німецьких книг.

  

Волонтерський проект продовжив свою роботу в Білій Церкві. Три дні учасники знайомилися з архітектурною спадщиною німців України, виконували роботи з благоустрою та очищення забруднених місць міста, познайомилися з роботою ЦНК "Відродження".

  

Волонтери працювали також над благоустроєм міського парку у Чернігові та німецької садиби під час поїздки в смт.Седнів.  

  

Заключний день волонтерського проекту пройшов в ЦНК "Widerstrahl". Учасники поділилися своїми враженнями від проекту, взявши участь у дискусії німецькою мовою.

24 серпня 2017
Автор: Бюро СНУ
×