Німецький дім: День відкритих дверей у Житомирі

Розгорнути рубрикатор
Німецький дім: День відкритих дверей у Житомирі

28 вересня, в Житомирі, в Домі української культури, відбувся проект "День відкритих дверей", приміщення якого люб'язно надало управління культури Житомирської міської ради.

На захід прийшли члени товариства, історики і краєзнавці, творча інтелігенція, просто гості, яких загалом було близько 50 осіб. Зранку була розгорнута виставка про волинських німців, яка буде демонструватися в виставковому залі до 05 жовтня для всіх бажаючих. Презентація почалась з виконання творчих номерів, а далі були численні вітання від гостей.

Голова Житомирського товариства Відергебурт Володимир Піньковський розповів про діяльність німецької громадської спільноти в Житомирі, яка здійснює свою роботу ось вже майже 30 років, сьогоднішні досягнення організації, як то: отримання статусу "Німецького Дому", діяльність Регіонально Інформаційного Центру на базі товариства для Західної частини України, наявність численних партнерів і проектів з організаціями в Німеччині, практична робота по встановленню партнерських відносин між громадами, містами, Житомирською областю та подібними зацікавленими муніципалітетами в Федеративній Республіці Німеччині.

Також була презентована освітня програма викладачкою Наталією Сірик для тих, хто хоче та вивчає німецьку мову, відвідує кружки та групи по інтересах, бере участь в роботі молодіжного клубу, мріє брати участь в молодіжних проектах та міжнародних обмінах. Члени товариства під орудою Наталії Шульц-Безверхої приготували німецькі смаколики в вигляді бретцелів та штруделів, якими частували всіх бажаючих.

В рамках проекту було виготовлено низку презентаційних матеріалів, як то рол апи, банери та флаєри, які розповідають про діяльність товариства, його досягнення та контакти, будуть слугувати ще довгий час розповідаючи про діяльність німецької самоорганізації в Житомирі.

Вражаючі емоційні світлини під час фотосесії підготував майстер фотографії Володимир Кліх, а відеознімку заходу вів Андрій Вірковський, який з цього приводу готує відеоролик.

Голова Житомирського товариства німців Відергебурт Володимир Піньковський

 

 

 

 

28 вересня 2023
Автор: Голова Житомирського товариства Відергебурт Володимир Піньковський
×