„Тижні Німеччини“ у Чернівцях і Фестиваль німецької культури

Розгорнути рубрикатор

На передостанніх вихідних жовтня у Чернівцях пройшло подвійне свято: відкриття „Тижнів Німеччини в Україні“та П'ятий фестиваль німецької культури. Заходи пройшли в Чернівецькій обласній філармонії і зібрали велику кількість поціновувачів класичної музики та німецької культури. Обидва заходи відвідав Вольфґанґ Біндзайль, Постійний заступник Посла Німеччини.

Вольфґанґ Біндзайль

Постійний заступник Посла Німеччини в Україні

„Декілька років тому ми ввели таку традицію як „Тижні Німеччини“. Ми зрозуміли, що є дуже великий інтерес та попит. І ми дуже швидко прийшли до рішення проводити „Тижні Німеччини“ не тільки в Києві, а і в інших містах України. У цьому році ми проводимо 70 заходів у 14 містах.“

На честь відкриття „Тижнів Німеччини в Україні“, 19 жовтня у філармонії виступили Академічний камерний хор „Чернівці“ та Академічний симфонічний оркестр ім. Д. Гнатюка. Виступ проходив під керівництвом видатного німецького диригента і модератора музики, Клауса Альберта Бауера. Також гості мали змогу прослухати класичні твори у виконанні запрошеного гостя – кларнетиста і саксофоніста Мартина Фьорстера.

Наступного дня, 20 жовтня відбувся Фестиваль німецької культури, в якому взяли участь творчі колективи німецьких організацій зі всієї України. Всього на фестивалі виступили 110 учасників.

Пауль Півторак

учасник Фестивалю німецької культури, Чернівці

„Ми, Товариство австрійсько-німецької культури, пишаємося тим, що до нас приїхало так багато груп і з нами відсвяткували. Ми зробили усе можливе, щоб люди почувалися тут зручно. Це усе наші друзі з усієї України і різних міст. Дуже дякую, що вони приїхали.“

Під час цих культурних заходів гості змогли також переглянути велику виставку картин етнічних німців України, представлену в фойє філармонії.

Завдяки „Тижням Німеччини в Україні“, відкриття яких цього року вперше відбулось у Чернівцях, мешканці та гості міста ближче познайомились з німецькою культурою і занурилися в атмосферу німецького класичного мистецтва. 

23 жовтня 2018
Автор: Бюро СНУ
×