Результати конкурсу «Unsere Besten 2016»

Розгорнути рубрикатор
Результати конкурсу «Unsere Besten 2016»

З 17 жовтня по 14 листопада 2016 року відбувся конкурс «Unsere Besten 2016», організований Радою німців України та Благодійним Фондом «Товариство Розвитку».Проект поставив перед собою мету - виявити і заохотити Авангард етнічних німців України. Серед них - люди, які досягли загальновизнаних успіхів у своїй професійній діяльності, зокрема у сфері культури і мистецтва, науки, освіти або у сфері громадської діяльності на користь німецької меншини України. 20 листопада 2016 року в кожній номінації були визначені переможці.

Урочиста церемонія нагородження відбулася 26 листопада 2016 року в Одесі. Переможцями стали:

  • Громадський діяч - Ольга Пащенко. Голова Товариства німців „Wiedergeburt“ в Білій Церкві з 1999 року, мультиплікатор BIZ за напрямом «Менеджмент і культурно-дозвільні технології», член РНУ. Вже протягом 20 років під керівництвом Ольги Пащенко здійснюється безліч освітніх і культурних проектів для етнічних німців і усіх бажаючих.
  • Науковий діяч - Ельвіра Плесська. Доцент, історик, краєзнавець, член РНУ. У 2015 і в 2016 роках за сценарієм Ельвіри Плесскої були зняті фільми «Прогулянки "німецькою" Одесою» і «Ми не чужі».
  • Викладач німецької мови - Ольга Тибор. Голова «Товариства німців Волині», викладач німецької мови. У 2016 році проходила стажування в Бундестазі та краї Ліппе (місто-побратим Луцька).
  • Журналіст року - Олена Дей. Журналіст, завідуюча редакцією програм німецькою мовою на телеканалі «Тиса-1».
  • Підприємець року - Ігор Вольф. Підприємець, засновник мережі друкарень «Вольф», яка в 2016 році допомагала в організації тижнів німецької культури в Україні
  • Діяч в сфері культури і мистецтва. Вокал. - Марина Кехтер і Олена Гудзь. Марина Кехтер - активний член Харківського обласного товариства німців «Відергебурт», автор ряду публікацій про долю російських німців. Богаторазовий переможець фестивалю національних меншин. Олена Гудзь - солістка Одеської обласної філармонії. У 2016 році брала участь в «Концерті-реквіємі» до 75-річчя депортації німців України у складі ансамблю «Pracht - Еnsemble» у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі.
  • Діяч в сфері культури і мистецтва. Хореографія - Олена Дудко. Хореограф, керівник танцювального колективу «Zaubersaiten». Під її керівництвом колектив взяв участь в 29 фестивалях національних меншин
  • Діяч у сфері культури та мистецтва. Література - Галина Невінчана. Письменниця, художниця. Автор п'яти книжок, виданих українською мовою, в тому числі роману «Зерна і жорна», присвяченого депортації німців Поволжя і трудармійцям.
  • Діяч в сфері культури і мистецтва. Живопис - Гаррі Руфф. Заслужений художник України. З 60-х років бере активну участь у різних регіональних, республіканських, міжнародних виставках і творчих групах. Більше 10 років є одним з найпопулярніших референтів Ради німців України на семінарах і пленерах художників, вчить дітей і молодь живопису. З 2014 року за підтримки Ради німців України та Лютеранського кафедрального собору Святого Павла працював над серією картин «Кірхи України» до 500-річчя Реформації.
  • Діяч в сфері культури і мистецтва. Декоративно-прикладне творчість - Галина Подезва. Керівник курсу «Творча майстерня» Школи 3-го віку Херсонського обласного Центру німецької культури.
  • Діяч в сфері культури і мистецтва. Музична творчість - Дмитро Кіст. Керівник вокально-інструментального німецького ансамблю «Dillkraut», музикант, гітарист, композитор-початківець, виконавець, як в складі ансамблю, так і сольних німецьких пісень.
  • Відкриття року - Сергій Зіберт. Cтарший сержант, командир навчального взводу, снайпер. У 2015 році нагороджений нагрудними знаками Міністерства оборони України «За військову доблесть» і «Учасник АТО».
26 листопада 2016
Автор: Бюро СНУ
×