Марафон: «Ми різні, ми рівні, ми єдині»

Развернуть рубрикатор
Марафон: «Ми різні, ми рівні, ми єдині»

11 грудня 2023 року відбувся марафон: «Ми різні, ми рівні, ми єдині» про участь національних меншин та корінних народів України у протидії російській агресії. Захід організований Державною службою України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) спільно з Американською Асоціацією Юристів Ініціативи з Верховенства Права (ABA ROLI).

Раду німців України на заході представляв голова РНУ - Володимир Лейсле, який в рамках дискусійної платформи  «Міжнародна підтримка» повідомив про активну допомогу РНУ у реформі законодавства щодо захисту прав національних меншин в Україні. Ця реформа є однією з 7 найважливіших реформ, які Україна повинна здійснити на шляху до членства в ЄС. Окремо він закцентував увагу на документальному фільмі «Найдовший день. Німці України під час війни», який був знятий з ініціативи Ради німців України та за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Німеччини.  

Наостанок, він подякував Федеральному уряду Німеччини за підтримку, партнерам з Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України та співробітникам Caritas, Diakonie, Rotes Kreuz за їх самовіддану діяльність, а також співробітникам House of Europe, GIZ та всіх інших організацій, які підтримують культурний сектор та розвиток малого бізнесу в Україні. 

11 декабря 2023
Автор: Büro des RDU
×