Заява Робочої групи німецьких меншин в FUEN

Развернуть рубрикатор
Заява Робочої групи німецьких меншин в FUEN

Робоча група німецьких меншин (AGDM) в FUEN, як спільнота солідарності німецьких меншин у 25 країнах Європи та Центральної Азії, з великою стурбованістю стежить за поточним розвитком подій у процесах прийому пізніх переселенців з Російської Федерації та України.

Не бажаючи ставити під сумнів положення BVFG та інші нормативно-правові акти, AGDM занепокоєна тим, що кожне відхилення заяви на прийняття як пізніх переселенців  впливає на долі великої кількості людей. Не тільки наші співвітчизники з України, які через нелюдську війну шукають притулку на батьківщині своїх предків, отримують відмову з боку органів влади через посилення вимог у порядку прийому пізніх переселенців. Більш жорсткі вимоги в пункті «Визнання себе особою німецької національності» стосуються всіх заявників з усієї території колишнього Радянського Союзу.

Вже понад рік значна кількість наших співвітчизників в Російській Федерації живуть у великому страху! Визнання себе особами німецької національності дозволяє їм жити в реальності, на яку сильно впливає невизначеність щодо їхнього майбутнього та майбутнього їхніх дітей. Тому зрозуміло, що багато сімей в найкоротші терміни вирішують емігрувати до країни своїх предків, до Німеччини. Політична громадськість у Федеративній Республіці знає про цю ситуацію вже кілька місяців, і ми хотіли б скористатися цією можливістю, щоб подякувати всім політичним діячам, які в цьому контексті підтримали інтереси німців з Російської Федерації та України і найближчим часом працюватимуть над зміною закону.

Однак ми, як Робоча група німецьких меншин в FUEN, не приймемо поточну ситуацію і закликаємо тих, хто приймає політичні рішення, виправити цю несправедливість. Тому ми звертаємося до всіх політичних сил Німеччини з проханням підтримати якнайшвидше внесення змін до BVFG, щоб наші співвітчизники та їхні діти в Російській Федерації та в Україні мали майбутнє, в якому вони могли б визнавати себе особами німецької національності, не боячись наслідків!

Ми усвідомлюємо, що процедура внесення змін до закону займе тривалий час, тим більше ми просимо органи влади створити тимчасове положення, яке буде з розумінням розглядати справи в нинішній процедурі з огляду на ситуацію.

 

26 апреля 2023
Источник: www.agdm.fuen.org
×