Важлива подія для німецької спільноти України!

Развернуть рубрикатор
Важлива подія для німецької спільноти України!

Сьогодні ми з гордістю інформуємо про придбання нерухомості з метою створення «Німецького Дому» в Мукачеві в інтересах німецької меншини в регіоні Закарпаття. Це значущий крок у підтримці та розвитку культурної і міжнародної взаємодії.

Нерухомість належатиме Раді німців України/БФ «Товариство Розвитку» та буде передана у користування ГО «Німецька молодь Закарпаття». Вона може бути доступною для користування також іншим організаціям німецької меншини в регіоні, після  відповідного схвалення Міністерством внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Німеччини.  

«Ми вдячні Уповноваженій федерального уряду у справах переселенців та національних меншин Наталі Павлік, Голові Фонду підтримки етнічних німців за кордоном Хартмуту Кошику та депутатам Бундестагу, які підтримали своїм рішенням таку інвестицію. Це справді історичний момент, що відкриває нові можливості для культурного обміну та співпраці. Незважаючи на війну, ми вперше за 20 років купуємо будівлю для німецької меншини в Україні. Я впевнений, що це стане початком доброї традиції на наступні роки», – поділився  Голова Ради німців України Володимир Лейсле.

18 декабря 2023
Автор: Büro des RDU
×