Федеральний уряд вирішує полегшити умови прийому для пізніх переселенців

Развернуть рубрикатор
Федеральний уряд вирішує полегшити умови прийому для пізніх переселенців

Сьогодні Федеральний уряд ухвалив пропозицію з урегулювання для коаліційних фракцій щодо законопроєкту про внесення змін до BVFG. Поправка є реакцією на рішення Федерального адміністративного суду від 26 січня 2021 року, який посилив вимоги до визнання себе особою німецької національності. Це стосується тих, хто раніше визнав свою приналежність до іншої національності, вказавши в офіційних документах ненімецьку етнічну приналежність.  

Ці посилені вимоги Федерального адміністративного суду важко зрозуміти постраждалим особам через їхню високу складність. Таким чином, адміністративна практика, адаптована до рішення суду, призвела до значно більшої кількості відхилень заяв на прийом з визнанням ненімецької етнічної приналежності.

Поправка до закону має на меті забезпечити повернення до попередньої адміністративної практики: У майбутньому зміна етнічної приналежності в усіх офіційних документах аж до виїзду з районів переселення матиме пріоритет над попередніми визнаннями ненімецької етнічної приналежності. Як і раніше, достатньо буде серйозних безуспішних спроб змінити етнічну приналежність, які, звичайно, мають бути відповідним чином підтверджені заявниками.

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер: «Я рада, що сьогодні ми вирішили зробити дуже важливий крок для прийому пізніх переселенців до Німеччини. Останнім часом вони повинні були відповідати вимогам, які були дуже складними і часто не відповідали реаліям їхнього життя. З проєктом відповідної поправки до закону, який ми прийняли сьогодні в Кабінеті міністрів, ми знову даємо можливість людям бути прийнятими на їхню історичну батьківщину в більш простий спосіб. Це для мене особливе особисте питання».

Для Уповноваженої федерального уряду у справах переселенців та національних меншин, Наталі Павлік, внесення змін до закону на користь постраждалих осіб є надзвичайно важливим питанням, за яке вона дуже наполегливо боролася на політичній арені.

Наталі Павлік: «Я дуже рада, що моя ініціатива щодо внесення змін до BVFG отримала широку підтримку. Своїм рішенням Федеральний уряд ще раз продемонстрував, що він несе відповідальність перед пізніми переселенцями і серйозно ставиться до їхніх проблем і труднощів. Поправка до закону створить значне покращення для постраждалих осіб і дозволить багатьом пізнім переселенцям бути прийнятими на своїй історичній батьківщині в Німеччині. Я дякую нашому Федеральному міністру внутрішніх справ Ненсі Фезер та BMI, а також моїм колегам з коаліційних фракцій за підтримку цього важливого питання та швидку підготовку законопроєкту. Я впевнена, що широка більшість у німецькому Бундестазі також підтримає поправку.»

Тепер законопроєкт має бути негайно представлений коаліційними фракціями в німецькому Бундестазі. Це дозволить розпочати парламентську процедуру.

Окрім полегшення процедури підтвердження визнання, поправка до закону має на меті створити правову основу для збереження даних про (пізніх) переселенців, які знаходяться в органах влади з питань переміщених осіб. Це має запобігти остаточній втраті даних, які є важливими для постраждалих осіб щодо визначення їхнього статусу (пізнього) переселенця або вигнанця.

 

28 июня 2023
Источник: www.bmi.bund.de
×