Міжнародне партнерство

Німецькі меншини як місток

З 1 по 3 листопада в Одесі пройшов семінар «Німецькі меншини як місток». Семінар організований Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні у кооперації з Радою німців України в рамках програми Східного Партнерства.

У семінарі взяли участь представники німецької меншини, які живуть в Україні, Молдові, Грузії та Азербайджані і працюють у сфері підприємництва та культури. Мета семінару – зібрати думки і сформулювати ідеї, які можуть привести до позитивних змін у цих країнах, а також зможуть розвинути співпрацю в рамках Східного Партнерства.

   

   

Учасники розповіли про становище німецької меншини в Україні, Молдові, Грузії та Азербайджані, а також обговорили спільну співпрацю. Крім того, вони прослухали ряд цікавих лекцій, присвячених темам малого та середнього підприємництва, децентралізації, угоді про асоціацію з ЄС, менеджменту культурних проектів. Були презентовані доповіді успішних представників німецької меншини в області підприємництва і культури. Учасники відвідали контейнерний термінал HHLA в Одеському морському порту, а також мали можливість ознайомитися з історією причорноморських німців на лекції історика і краєзнавця Ельвіри Плесської.

    

    

Більше фото: посилання

Дата: 05.11.2017 Автор: Бюро СНУ