Заходи

Воркшоп „Історія волинських німців“

Під час воркшопу „Історія волинських німців“ учасники матимуть можливість працювати в невеликих групах над створенням різних форматів (репортажі, дописи у блогах, короткі відеоролики, дописи в соціальних мережах, вірші, короткі розповіді німецькою мовою) на тему „Історія волинських німців“ – все під професійним керівництвом досвідчених журналістівта відеохудожників з Німеччини та України. Вони відвідають колишні німецькі поселення навколо Житомира, проведуть бесіди з очевидцями та відвідають архів у Житомирі, де зберігається частина німецької історії краю.

Проект буде проходити з 27.10.2019 (день прибуття) до 2.11.2019 (день відправлення) у м. Житомир, Україна.

Робочі мови: німецька (рівень принаймні B1), англійська, українська.

Умови участі:

  • рівень німецької мови B1 та вище;
  • вік учасників від 18 до 30 років;
  • заявка на участь у воркшопі.

Будь ласка, надішліть заявку на участь у проекті у вигляді одного PDF-документа до 1 вересня 2019 року на адресу: maw@deutsche-in-wolhynien.de.

Заява на участь повинна включати:

  • мотиваційний лист (максимум 1 сторінка A4). У мотиваційному листі Ви повинні пояснити, чому Вас цікавить тема семінару та над якими форматами Ви хотіли б попрацювати під час воркшопу;
  • резюме у вигляді таблиці та контактні дані.

Участь у семінарі безкоштовна, десять місць отримають учасники з Німеччини та десять - учасники з України.

Рішення, хто прийме участь у проекті,ебуде прийнято не пізніше 15 вересня 2019 року.

Проживання та харчування в Житомирі, а також поїздки регіоном протягом тижня проекту будуть оплачені організаторами. Приїзд до Житомира та від’їзд  мають бути оплачені самими учасниками. Дорожні витрати будуть відшкодовані при пред'явленні квитків (для учасників з України максимум до 170 євро, для учасників з Німеччини максимум до 400 євро).

Воркшоп „Історія волинських німців“ організований молодіжною організацією Landsmannschaft der Deutschen aus Russland e.V. спільно з „Радою німців України“. Товариство німців „Відергебург“ є партнером та організатором проекту в Україні. Проект фінансується Німецьким культурним форумом Східної Європи та уповноваженим Федерального уряду з питань культури та засобів масової інформації.

Дата: 22.08.2019 Автор: Бюро СНУ Джерело: deutsche-in-wolhynien.de